Вие сте тук:Начало»Архив на приключили избори»Парламентарни избори - 12 май 2013»Съобщения»Обръщение на Община Троян към участниците в предизборната кампания
Петък, 26 Април 2013 18:32

Обръщение на Община Троян към участниците в предизборната кампания

Написана от

Уважаеми дами и господа,

Започна  предизборната кампания за произвеждането на насрочените  за 12.05.2013 година, избори за народни представители, която приключва в 24,00 ч. на 10 май 2013 г.

Със заповед  № 282/28.03.2013 год. на Кмета на Община Троян са определени местата за  поставяне на агитационни материали.

С оглед създаване на по-добър ред по време на предизборната кампания Кметът на общината счита за целесъобразно:

1. Партиите, коалициите и инициативните комитети, съгласно чл. 8, ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите да заявяват  писмено организаторите, целта, мястото на провеждане, датата и началния час предизборните си мероприятия. Заявлението се подава в Центъра за административно обслужване /ЦАО/ в Община Троян, най-малко 48 часа преди началото им.

2. Ежедневно до 10.00 часа Община Троян ще актуализира обобщения график на мероприятията. Същият ще бъде обявяван в сайта на Община Троян www.troyan.bg, на таблото в ЦАО  и изпращан на РУП  – Троян за осигуряване  на обществения ред по време на мероприятията.

3. Графикът на предизборните мероприятия ще се прави при спазване на принципа „първи по време е първи по място", т.е. ако има съвпадение на планирани мероприятия от два и повече заявители, първо ще се    удовлетворява искането на първия по ред заявител.

4. При необходима промяна в представения график на отделните организатори на базата на договореност между тях, следва да бъде своевременно представено в общината и заведено в ЦАО писмено копие от договореността.

Кметът на община Троян се обръща към политическите партии с настояване да се спазва Заповед №282/28.03.2013год. в която са определении местата за поставяне на агитационни материали. Безразборното им лепене по кофи и контейнери за смет, дървета и витрини са проява на незачитане на обществения ред в общинта и не демонстрират уважение към гражданите от страна на кандидатите за народни представители.

Прочетена 1380 пъти

Внимание!!!

В момента разглеждате архив на приключили избори!!!

Архив на приключили избори